Kärringkånk

VN:F [1.5.0_759]
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
July 11, 2009, Sorterad som roliga: Sporter


Kärringkånk eller Eukonkanto som det heter på finska, är en väldigt ovanlig löparsport som har sitt ursprung i vårat kära grannland Finland. I Finland hålls det årligen en världsmästerskapstävling i denna udda sport där manliga tävlande ska springa bärandes på en kvinnlig lagkamrat (frugan?). Det hela går ut på att mannen springer med kvinnan som hänger upp och ner i ett speciellt grepp på mannens rygg runt en bana som är 253,5 meter lång. Först i mål är det som gäller! En av grundreglerna är att alla deltagare måste ha roligt, så det kanske inte är helt uteslutande att Koskenkorva är ett återkommande dopingsmedel i sporten. I Finland får vinnaren pris i form av öl i jämnvikt med den kvinnliga kompanjonen.

Det finns flera typer av bärningsstilar, där den vanligaste är att kvinnan bärs upp och ned med benen över mannens axlar, samtidigt som hon har ett stadigt grepp runt hans midja. Andra bärmetoder kan t.ex. vara att kvinnan rider på mannens rygg.

Varför inte slänga upp flickvännen på ryggen och rejsa med kompisparet? Annars kan man anordna en tävling med polarna och ha lite ovanligt kul någon gång. Skratt är garanterat i denna sport! Ska ni börja träna till VM så kan vi meddela att nästa VM i kärringkånk kommer att hållas i Sonkajärvi, Finland den tredje augusti 2010.

Betygsätt artikeln


VN:F [1.5.0_759]
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
Taggar: , , , ,
Sorterad som roliga: Sporter

Dela med andra

Alltidkul.se Alltidkul.se Alltidkul.se

Skriv en kommentar